Global Transport and Logistics
Vælg land

Vælg land

MyDSV

Jens Bjørn Andersen skal stå i spidsen for klimapartnerskab

Regeringen etablerer 13 klimapartnerskaber med dansk erhvervsliv for at styrke den grønne omstilling. CEO i DSV Panalpina Jens Bjørn Andersen er udvalgt som formand for klimapartnerskabet for landtransport.

Regeringen etablerer 13 klimapartnerskaber med dansk erhvervsliv for at styrke den grønne omstilling. CEO i DSV Panalpina, Jens Bjørn Andersen, er udvalgt som formand for klimapartnerskabet for landtransport.

Står det til den danske regering, skal Danmark gå i front og tage internationalt lederskab, når det kommer til grøn omstilling.

Den grønne omstilling i Danmark skal ske på en måde, der understøtter job, velfærd, eksport samt konkurrenceevnen. På den baggrund har regeringen netop etableret 13 klimapartnerskaber, der favner og inddrager de forskellige sektorer og brancher i dansk erhvervsliv.

CEO i DSV Panalpina Jens Bjørn Andersen er valgt til formand for klimapartnerskabet inden for landtransport.

Transportminister Benny Engelbrecht siger i dag i en pressemeddelelse:

”Tænk over, hvor meget vi transporterer os selv hver eneste dag. Og hvor mange varer, der skal fragtes på tværs af lande og landegrænser. Det skal vi kunne gøre mere klimavenligt i fremtiden. Med ny teknologi. Med nye løsninger. På smartere måder. Det skal vi samarbejde om. Derfor er jeg meget glad for, at Jens Bjørn Andersen, som står i spidsen for Danmarks største transport- og logistikvirksomhed, har sagt ja til at være formand for vores nye klimapartnerskab”.

Når lastbiler og varebiler står for henholdsvis 13 og 17 procent af udledningen for landtransport, kan DSV Panalpina i kraft af sin størrelse være med til at gøre en klimamæssig forskel i Danmark og internationalt.   

CEO i DSV Panalpina Jens Bjørn Andersen siger om formandskabet:

”Jeg er meget begejstret for at skulle lede klimapartnerskabet omkring landtransport. Det er et meget positivt træk, at dialogen mellem erhvervslivet og regeringen sættes på dagsordenen på denne måde. Det er vigtigt, at vi skruer op for dialogen og sammen finder bæredygtige løsninger, der sikrer en reel grøn omstilling og en fortsat konkurrencedygtig branche – nationalt og internationalt. Det er et emne, der ligger mig meget på sinde, og jeg ser frem til at tage hul på opgaven”.

Klimapartnerskabet for landtransport skal blandt andet udarbejde en sektorkøreplan og  stå for offentliggørelsen af regeringens klimahandlingsplan på området. 

Som formand vil Jens Bjørn Andersen være klimapartnerskabets ansigt udadtil og inddrage erhvervslivet inden for landtransport som sektor. 

Nyt klimapartnerskab skal sikre en mere klimavenlig landtransport 

Regeringens 13 klimapartnerskaber 

Med regeringens målsætning om at nedbringe udledningen af drivhusgas med 70% i 2030 i forhold til 1990 er der etableret 13 forskellige klimapartnerskaber med de forskellige sektorer og brancher i dansk erhvervsliv.

Læs mere om regeringens klimapartnerskaber og det fremadrettede arbejde for en grøn omstilling.

Statsministeren præsenterer regeringens klimapartnerskaber