Global Transport and Logistics
Vælg land

Vælg land

MyDSV

DSV’s CEO er endnu en gang kåret til årets bedste

Igen i 2019 er Jens Bjørn Andersen blevet kåret til Danmarks bedste topchef. Det er fordi, vi gør det godt som selskab, siger han selv.

DSV’s CEO er endnu en gang kåret til årets bedste

Økonomisk Ugebrev gennemfører hvert år en undersøgelse blandt aktieanalytikere og porteføljemanagere, som rater de administrerende direktører i Danmarks største selskaber.

Direktørerne i Økonomisk Ugebrev’s ’Top 50 CEO Rating’ er vurderet af 25 analytikere og porteføljemanagere, som har givet de bedste karakterer til disse 6 topchefer. 

Placering CEO Selskab Karakter 2019  Karakter 2018
1 (1)   Jens Bjørn Andersen   DSV   4,8  4,8 
2 (ER)  John Bull Fisker  Ringkjøbing Landbobank 4,4  -
3 (2)  Niels Smedegaard DFDS   4,3  4,3
4 (ND)  Mauricio Graber   Chr. Hansen Holding 4,1  -
4 (18)  Johannes Savonije Royal Unibrew 4,1  3,4
4 (11)   Anders Runevad  Vestas Wind Systems 4,1  3,7

Tallene i parentes er sidste års placering. 'ER': ikke ratet sidste år. 'ND': nyansat direktør.

Kilde: Økonomisk Ugebrev Finans

Ligesom sidste år er DSV’s CEO Jens Bjørn Andersen suverænt i toppen af listen i 2019. Økonomisk Ugebrev bemærker, at der er flere ’opkøbsivrige’ CEO’er, der rangerer højt i år, med en henvisning til DSV’s nylige aftale med Panalpina.

”Transportkoncernen har en imponerende track record for effektiv integration af tilkøbte selskaber, og det har markedet altså også en stålsat tro på denne gang,” skriver Økonomisk Ugebrev om DSV.

I 2016 og 2017 toppede Jens Bjørn Andersen også CEO-listen i lignende ratinger blandt analytikere og investorer. Selv lægger han vægt på, at det er selskabets resultater, snarere end hans personlige, der ligger bag den flotte CEO-rating.

”Jeg er selvfølgelig glad og stolt. Det er jo folk, jeg respekterer rigtig meget, der er på den liste. Så jeg er da beæret over at være i det selskab. Men jeg ser det ikke så meget som en anerkendelse af mig, men af hele DSV,” siger Jens Bjørn Andersen og forklarer videre:

”Det er ikke så meget mig som individ, der bliver bedømt, men mere den måde vi er på i DSV. At vi kommunikerer åbent og er tilgængelige og transparente. Det er et tegn på, at vi har gjort det godt,” siger han.  

Læs hele ’Top 50 CEO Rating’ i Økonomisk Ugebrev (kræver abonnement)